Verantwoord zonnen: tips en tricks voor een gezonde teint


Als het gaat om zonnebaden in de buitenzon, is het belangrijk om verantwoord te zonnen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om je huid te beschermen. Bij Luna Sun Zonnestudio begrijpen we het belang van een gezonde teint, maar we willen er ook voor zorgen dat je huid gezond blijft zeker tijdens het zonnen in de natuurlijke zon tijdens je vakantie. Daarom delen we graag enkele tips en tricks om verantwoord te zonnen tijdens je vakantie en een gezonde teint te krijgen.

Het belang van de juiste zonneproducten !

Een van de belangrijkste stappen om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling is het gebruik van de juiste zonneproducten.  Wil je bruinen in de buitenzon, kies dan voor een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF en breng deze ruim aan op je huid voordat je de zon ingaat.   De zon kan veraderlijk zijn zeker tijdens de zomermaanden in het zonnige zuiden.  Vergeet niet om het product regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of zweten.  Op die manier kom je vlot de zomer door.  

Bescherm je huid tijdens je vakantie !

Naast zonnebrandcrème zijn er andere manieren om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.  Je kan natuurlijk een beetje komen voorbruinen voor je op vakantie vertrekt.  Op die manier is je huid voorbereidt tegen dat je op vakantie vertrekt.  

Heb je niet zoveel tijd op voorhand.  Draag dan bijvoorbeeld een hoed en beschermende kleding om je gezicht en lichaam te bedekken. Zoek ook de schaduw op tijdens de uren dat de zon het sterkst is, meestal tussen 10.00 en 14.00 uur.


Vermijd zonneschade

Zonneschade kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, rimpels, donkere vlekken en zelfs huidkanker. Daarom is het belangrijk om overmatige blootstelling aan de zon te vermijden. Beperk je tijd in de zon en ga er op een verantwoorde manier mee om. Verantwoordelijk zonnen betekent ook weten wanneer het genoeg is en je huid de nodige rust gunnen.

Behoud een gezonde huid

Naast het beschermen van je huid, zijn er ook manieren om je huid gezond te houden tijdens het zonnen. Hydrateer je huid regelmatig door voldoende water te drinken en vochtinbrengende crèmes te gebruiken. Een gezonde voeding met veel antioxidanten kan ook bijdragen aan een gezonde huid.  Probeer het zeker eens tijdens een van je vakantietripjes en je zal zien dat je je bruine kleurtje veel langer kan behouden.


Voorkom zonverbranding

Niets is vervelender dan een pijnlijke zonverbranding. Het kan de huid beschadigen en dat moet je zeker vermijden. Zorg ervoor dat je je huid altijd goed beschermt en vermijd overmatige blootstelling aan de zon. Als je toch verbrand bent, gebruik dan verzachtende middelen zoals aloë vera om de pijn te verzachten en de genezing te bevorderen.

Behoud je mooie bruine teint

Veel mensen genieten van de mooie bruine teint die ze krijgen na het zonnen tijdens hun vakantie. Ook nadien kan je dat leuke kleurtje gemakkelijk bijhouden door op een regelmatige basis een sessie te doen (1 x per week na je vakantie).  Op die manier kan je dit mooie kleurtje tot diep in de herfst behouden.   Bij Luna Sun Zonnestudio hebben we verschillende zonnebanken die je kunnen helpen een gezonde bruine teint te bereiken/behouden. Onze studio biedt ook spray tanning op afspraak, een veilige manier om een mooie bruine teint te krijgen zonder blootstelling aan UV-straling.


Gezondheidsbevorderende drankjes

Naast het zonnen kun je bij Luna Sun Zonnestudio ook genieten van ons Collageen Elixir, een gezondheidsbevorderend drankje dat je lichaam helpt te hydrateren en te voeden. Het is belangrijk om niet alleen aan de buitenkant voor je huid te zorgen, maar ook van binnenuit.

Contacteer ons

Heb je nog vragen over verantwoord zonnen en het bereiken van een gezonde teint? Aarzel niet om contact op te nemen met Luna Sun Zonnestudio in Genk. We staan klaar om je te helpen en deskundig advies te geven.

  • Adres: Risstraat 6 Bus 1, 3600 Genk
  • Telefoonnummer: +32 475 503 012
  • E-mail: info@lunasun.be
  • Website: www.lunasun.be

Bij Luna Sun Zonnestudio vinden we het belangrijk dat je veilig en verantwoord kunt genieten van de voordelen van de zon. Onze studio is uitgerust met hypermoderne zonnebanken die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. We bieden ook toegangscontrole via e-ID, QR Code.  Daarnaast is onze studio voorzien van camerabeveiliging en een 24-uur hulplijn voor een veilige omgeving.   Daarnaast hebben we gratis parkeergelegenheid en je eerste zonnebeurt is gratis na registratie.

Wacht niet langer en bereik die gezonde teint met de hulp van Luna Sun Zonnestudio.   Breng een bezoek aan onze studio, registreer je en ontdek de tips en tricks voor een gezonde teint. Veiligheid, hygiëne en klantentevredenheid staan bij ons voorop.

Zonnebanken | Luna Sun

Zonnebanken | Luna Sun

Luna Sun staat voor verantwoord zonnen, onder deskundig advies. Nu ook spray tanning op afspraak.

ONTDEK MEER

Recommended for you

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Openingsuren Studio

Zonnestudio Luna Sun is 24/7 open. Je kan dus op elk moment bij ons terecht.

Registratie bij een eerste zonnebeurt is vereist. Neem uw identiteitskaart mee.

Bezoek ons

Onze studio is bemand op:

Maandag - Dinsdag - Donderdag

19:00 - 21:00

Zaterdag

10:00 - 12:00

In de kijker